Länge sedan sist...

fasan  Vi har två Guldfasaner för mycket, en med fru och en utan - hör av dig om du är intresserad, vackra, snälla och enkla fåglar.

 

Hösten är en underbar tid för oss, jakter, jaktprov och kurser avlöser varandra - men det blir lite dåligt med tid över till annat, som att uppdatera...

Det finns en hel del att glädjas över, Anna Lund och Doubleuse Strike blev Klubbmästare i lydnad i Växsjö - Grattis! Anita Galtung Nilsen kom 2:a på Klubbmästerska i Norge (jakt) tävlingen gick som fingerat A-prov, en sk Mock Trial - Grattis!

Cleo är dräktig och vi väntar med spänning på valparnas ankomst. Venus ska väl komma i löp den kommande månaden hoppas vi och om det funkar som det ska så parar vi en tik till här i november, eftersom efterfrågan på valpar är större än tillgången ;) jag återkommer när vi vet hur det blir.

Nu när vi sitter med facit i hand och kan summera höstens jakter på Gyllerboda (en kvar dock) så kan vi glädjas åt ett mycket bra resultat med mycket vilt, härliga jaktdagar och fint hundarbete. Det har varit väldigt tufft med sjuka fåglar och annat krångel, som nästan knäcker oss, så nästa år blir det uppehåll i fågleriet och vi kommer bara att ha så vi kan jaga själva och träna våra hundar. Tråkigt men nödvändigt beslut, jag tror inte någon som inte provat på detta kan föreställa sig den enorma press och stora arbete detta innebär under flera månader - kanske något att tänka på när man klagar över bristen på tillfällen att starta och träna hund på riktig jakt...

Ni går vi in i en härlig period med mycket apportering på jakter utanför hemmet och sen bär det iväg en vecka till Prag i december - behovet av att bara vara själva tillsammans och göra "ingenting" känns stort, så det ser vi fram emot.

gunilla

Facebook Image

Köp våra böcker

ShadowNu kan du beställa vår nya bok 'Shadow - Att skapa en skugga'.
Beställ den här.

vom