Ny Intensivkurs, se utbildning 2015 ;)

bilen Vi har köpt en ny större bil (för många hundar ;), den gamla är till salu. Detta är den perfekta hundbilen, med extra utrustning och taklucka i skåpet för hundarnas komfort.  Ring eller maila för mer info.

Ett mail från Belgien och min superduktiga valpköpare Åsa Pehrsson !  Stort GRATTIS! från stolt uppfödare :)

Lite på skrytfronten, eftersom man ju får skryta ohämmat om sin hund för uppfödaren: Muscot har haft en fantastisk säsong i år. Mitt mål var att få en excellent på Field Trial, men det har istället blivit 2 CACT och 3 reserv CACT på franska Field Trials! Vi avslutade året med att delta i franska retrievermästerskapet den 12 december. Jag var så glad över att vi hade kvalificerat oss (man behöver ett CACT och ett excellent från innevarande årets provsäsong för att kvalificera), och såg fram emot att delta, men hade absolut inga förväntningar om resultat. Provet gick som två parallella prov med två domare för vardera. Vinnarna i de två proven skulle göra upp om mästerskapstiteln. En av de fyra domarna var din gode vän Sergio Franchi från Italien. Han dömde dock inte Muscot, men han kom fram och berömde honom…

Vi startade i första omgången (man gick tre och tre) som hund nummer tre. Eftersom Muscot fick två fåglar och de andra två hundarna fick tre st, fick vi även vara med i den andra omgången och hämta en tredje fågel. Det hade skjutits ett femtontal fåglar framför linjen och till vänster, och Muscot skulle ta den där längst till höger som var vingad. Domaren underströk att han inte fick gå in i området där de andra fåglarna hade fallit. Jag skickade Muscot och han fixade apporten utan någon som helst styrning – jag visste att han hade haft koll på fågeln! När alla grundomgångar var avklarade och vi bröt för en sen lunch, satte jag in Muscot i bilen och konstaterade att vi hade haft en trevlig dag och att Muscot hade gjort ett mycket bra arbete. Då kom en av domarna fram till mig och bad mig hämta Muscot för den avslutande omgången. Nu var vi totalt 9 hundar kvar uppdelade i två prov à två domare vardera. Muscot gjorde flera fina apporter och tilldelades slutligen reserv CACT! Hunden som fick CACT framför oss var också den hund som vann hela mästerskapet mot CACT-hunden från det parallella provet. Det var inte förrän i bilen hem på kvällen som det gick upp för mig hur långt vi faktiskt kom. Jag hade varit så fokuserad på att föra hund att jag inte hade tänkt på de andra. Det fina med Muscot är hans enorma arbetsglädje. Trots 14 timmar i bil och prov hela dagen, stod vi morgonen efter på jakt och han gjorde i vanlig ordning ett utmärkt arbete.

Vi ska på ett prov till i slutet av januari innan säsongen är över för denna gång.

gunilla

Facebook Image

Köp våra böcker

ShadowNu kan du beställa vår nya bok 'Shadow - Att skapa en skugga'.
Beställ den här.

vom