Träningsgäster

Det har varit ett par intensiva veckor sedan vi kom hem från semestern. Huset har tilläggsisolerats och putsats och vi har haft goda vänner här från Italien en vecka som också passade på att träna sina hundar en del. Det var så roligt att äntligen få ta emot Alle med familj och Max och Heike från Schweiz. Vi som varit där så många gånger och fått ta del av deras fantastiska gästfrihet.

it4Vi tittade på uppländska bruksmiljöer, träffade Sara och Åsa som också varit i Italien och självklart eftersom det var kräftpremiär - vi åt kräftor! Alla njöt och vi åt tills vi nästan sprack utom Max som är vegetarian och nästan fick ångest när jag visade hur man äter dessa små rara djur. Vi blev också hembjudna till deras hus som de hyrde här borta och vi blev bjudna på italienska delikatesser som de tagit med sig och svensk grillning.

Allessandra deltog på torsdagens avslappningsträning, hon har jobbat så förut, men nu var det spännande med nya störningar och vi hade mycket trevligt när vi stod där vid våra hundar,. man kan ju inte göra så mycket mer än att bara stå där, så då blir det gott om tid för intressant prat.

Vi träffades varje dag och gjorde trevliga saker, så när de åkte blev det alldeles tomt...

I torsdags hade vi 5 st från Finland som var här och tränade. Jag träffade ett par av dem när jag höll kurs där i våras och nu kom de hit för att få träna. Vi hade en jättetrevlig dag trots det stundtals regniga och blåsiga vädret och när vi åt lunch passade vi på att diskutera amerikanska linjer och hur man kan gå tillväga i framtiden. En trevlig och givande diskussion efter som flera av oss är uppfödare och vi hyser ett stort intresse för den arbetande Golden. En av hundarna som var med var hel- amerikan och en av de andra deltagarna hade just köpt en amerikansk valp.

it3Igår var vi på jaktprov, Bengt hjälpte goda vänner att starta en hund och jag fick flera tillfällen att prata med folk som följt debatten och det var jättekul att känna att de flesta trots allt precis förstår vad jag menade när jag bjöd upp till debatt och att vi alla tycker att det är en viktig diskussion som kan föras i största sämja eftersom var och en får stå för sitt plus att vi är så få som föder upp rena jaktisar, så nog borde valpköparna räcka till oss alla....

Gunilla

Facebook Image

Köp våra böcker

ShadowNu kan du beställa vår nya bok 'Shadow - Att skapa en skugga'.
Beställ den här.

vom