Just nu är det lite mycket...

bengt_med_mopsVi jobbar för fullt med att packa upp och prismärka höstkollektionen som hela tiden trillar in med nya fina varor. Golvet i affären blev jättebra och skyltarna vid motorvägen norrut sitter på plats, vilket gör att fler nya kunder hittar hit - jättekul!

 

Träningskvällarna är slut för den här gången, vilket, som  alltid gör att det känns lite tomt... men de som tränat här regelbundet har gjort stora framsteg, alla på sitt vis och det känns såklart jättebra.

I onsdags klev jag upp kl 4 på morgonen för att köra till Arlanda och när jag landade igen mitt i natten hade jag tillbringat en härlig dag i England.

Jag mötte Kurt vid Hertz uthyrningen o sen åkte vi via Stone Henge (jättekul att äntligen få gå runt och uppleva den fantastiska platsen i verkligheten) till Elizabeth som har fött upp de två "guldklimparna" som jag hoppas få hem snart.

Anledningen till resan var att jag skulle få välja ut mina valpar och också välja ut den som Kurt skulle ha, läskigt men väldigt smickrande, de andra  gångerna  med Apollo och Viking  gick det ju bra, så vi hoppas att han blir nöjd med valpvalet även denna gång.

Hanvalp fick jag välja som första person, vilket känns mycket bra, han är smått fantastisk den lille  och som tik tog jag också en valp som känns väldigt spännande - henne ska Bengt få. Trots att kullen som extremt jämn ut, visade det sig vid valptestet att de är små individer allihop, skönt nog så vill Kurt och jag inte riktigt ha samma egenskaper, så valet blev nog till det bästa för oss båda.

Elizabeth och hennes man som har ett förflutet som Arabhäst uppfödare bodde precis så engelskt och underbart som man ser på tv. En kringbyggd gårdsplan med halva stalldörrar och en damm och en pergola att avnjuta sitt "afternoon tea" i,  där valparna hade sin egen gräskulle som var inhägnad och anpassad just för dem. Uppväxten kan inte vara bättre, lugn och ro som ibland avbröts av hästar som togs ut och in eller hantverkare som jobbade i förrådet. I garaget stod förutom den fina gamla Jaguaren också en egen helikopter av större modell. Självklart gick valparna själva in i huset för att sova sin nattsömn i köket och då var den röda mattan utlagd för att de skulle kunna ta sig uppför stentrappan till huset - Elizabeth förklarade att de nästan bara hade röda heltäckningsmattor inne - vilket var orsaken till att en bit från dess blivit över och nu fick agera valpsäker ingång.

Jag får väl försöka att ordna i hundhuset så valparna känner sig hemma, blir kanske svårt att byta från denna smått aristokratiska miljö till svenskt lantliv - men det ordnar sig nog.

Mamma Brea är en golden av den gamla typen, hon kunde vara syster till Nouss, den första Golden som registrerades, jättespännande för mig som är övertygad om att genotypen följer fenotypen.

Hur vi ska få hem grynen är fortfarande ett stort frågetecken, nya regelverk och sandlådenivå på ländernas kontrollbehov ställer till det ordentligt, men som Bengt alltid tröstar mig med - "allt ordnar sig till slut" - och han brukar har rätt...

Bengt som på bilden njuter en stund hemma hos Anders och Helenen med dotterns ljuvliga Mops - som trots sin stora integritet och ointresse av främmande människor  - valde Bengt, som jag tror njöt lika mycket som Mopsen.

 

gunilla

 

Facebook Image

Köp våra böcker

ShadowNu kan du beställa vår nya bok 'Shadow - Att skapa en skugga'.
Beställ den här.

vom