Grattis Tove Graveleij

maxpatch     och Doubleuse Raw Caschew till 2 st fina 1:a pris i ÖKL. Grattis också till Bengt som avslutat en strålande säsong med sin Fågeljägarens Bearded Tit. Resultatet för de 3 starterna blev 1:a ÖKl, 1:a Provbäst EKl och 1:a Provbäst EKL - en etta kvar till Championatet.

Veckan som gick innehöll två fina jakter, den första var en tackjakt där vi ansvarar för apportörerna och vi skjöt fasaner och änder. Dream var som vanligt helt fantastisk, vi jagade effektiv tid ca 5-6 timmar och vi växlade mellan att gå bakom spaniels och att stå o vänta på drevkedjan. Denna fantastiska hund som har en avknapp som sällan skådats under jakt sitter eller ligger långa stunder och man tycker att han halvsover, men när det slutligen kommer en fågel som skjuts så spikar han markeringen, trots att terrängen är jättesvår. När vi skjuter änder, tar han sig ut i vassen och innan jag hinner blinka, så är de tre skadskjutan änderna som landat där bärgade. Han hoppar över staket och låter sig villigt dirigeras in i svår teräng, där han sen helt självständigt ser till att tömma marken. Stundtals behövde spanielerna hjälp, när såten blev för bred och då skickar jag ut Dream som med stor självklarhet förvandlar sig till spaniel och stöter fasaner från de mest tuffa slånbärssnår och spontant stannar tlls fågeln är skjuten, då han lugnt fortsätter söka och stöta. Ni får ursäkta om jag verkar "skrytig", men denna hund är nog den mest kompletta jakthund jag någonsin haft - tyvärr blev vi bortlottade från GRKs A-prov och provet på Hässelbyholm blev inställt, så chansen att få försöka ta ett bra pris till på A-prov uteblev tyvärr, men det viktigaste är ju trots allt att han är min bästa jaktkamrat.

Igår jagade vi här hemma med ett par vänner, kvällsstreck på änder och rough shooting på fasaner resulterade i en mycket trevlig dag och som Anders sa när vi gick hem för att fika - "det här är livskvalitet". Tänk vilken fantastisk förmån att kunna gå ut på sin egen gård och jaga fågel tillsammans med sina hundar.

Piff och Puff växer och frodas. Som Bengt sa i morse när han åt frukost med Pearl i knäet, de är helt fantastiska, coola, undergivna, mjuka och härligt busiga - allt i en skön blandning. På bilden är det patch som mjukt och undergivet tar kontakt med Max, valpen har enligt vårt sätt att se det en underbar attityd när han umgås med människor, våra valpar hoppar inte upp o "kräver" att bli klappade, de kommer mjukt och fint och undrar om de kan få kela en stund.

Facebook Image

Köp våra böcker

ShadowNu kan du beställa vår nya bok 'Shadow - Att skapa en skugga'.
Beställ den här.

vom