så var det dags igen...

-för påhopp och anklagelser från en "uppfödarkollega" som med sin bristande kunskap om avel försöker smutskasta mig och mitt avelsarbete.

Öppet brev till Pia Fernkvist,  Kennel Khemosabi

Varför skriver du om mig på din blogg och kallar mig oseriös uppfödare - varför fortsätter du att förfölja mig - vad har jag gjort dig?

Du anklagar mig bl a för attutnyttja en stackars "ny, oerfaren" ägares hanhund för att fortsätta med min oseriösa, hemska linjeavel -jag blir både ledsen och arg och undrar vad som kvalificerar dig till att sätta dig till doms över andras handlande.

Du är för feg för att skriva ut mitt namn, men i det här inlägget, precis som i det för några dagar sedan, så lägger du ut hundnamn och fakta som gör att vem som helst kan förstå vem du pratar om. Du får gärna ha åsikter, men du har ingen rätt att använda dem offentligt för att smutskasta en annan uppfödare (i dina ögon konkurrent), i det här fallet mig.

Jag har aldrig gjort dig något ont, jag har aldrig nämnt dig eller din kennel i offentliga sammanhang. Jag tror inte på ditt sätt att "kompensationsavla",eller använda sig av andras parningar för att lättare sälja valpar, men det är ingenting som jag varken kan eller vill sätta mig till doms över. Jag anser att man aldrig ska upprepa en kombination bara för att få sälja sina valpar, men jag dömer inte dig för att du gör det, varför ska du då hoppa på mig gång efter gång?

Du ondgör dig över denna  hemska parning, med enligt ditt sätt att se det en fruktansvärt hög inavelsgrad, som gett tiken som jag sedan avlat vidare på och som jag sen har jag mage att fortsätta linjeavla på  - ve och fasa...

Jag kan bara nämna att den tiken och hennes syskon.  idag 3,5 år gamla, 8 st till antalet - alla är friröntgade fram o bak, samtliga är meriterade, de som är ögonlysta är fria och samtliga är helt fantastiska mentalt. Som synes nedan så saknar dessa unga hundar inte heller meriter...

Hund 1    INTFTCH ,       Hund 2;    4x 1:a ÖKL + CERT på A-prov      Hund 3;     2 X 1:a ÖKL på 2 starter     Hund 4;    1 start och 1:a NKL  

Hund 5;   1 start och  1:a   NKl

Hund 6    Godk NKL    Hund 7 och 8 meriterade inom bruks

(3 av hundarna bor i Danmark 1 i Österike, därför finns inte alla data tillgängliga)

Vad betyder en siffra på ett papper, sk inavelsgrad, i jämförelse med all den kunskap och erfarenhet som engelsmännen, som faktiskt skapat och förvaltat vår ras i mer än 100 år, lämnat vidare att förvalta till den som så önskar. Många importerar glatt Goldens från England och använder dem sen såklart i avel, vilket är bra tycker jag - men - det verkar som om man inte har en aning om att dessa hundar som ofta är hårt linjeavlade, inte "förvandlas" för att de kommer till Sverige och används i en sk outcrossparning - de är fortfarande linjevlade, även om det matematiska förfarandet som används för att benämna inavelsgrad i vår databas inte tar hänsyn till det. 

Jag har ett mål med min uppfödning och det är att få fram sunda,(mentalt och fysiskt), starka hundar med stor arbetsglädje och kapacitet som kan fungera bra och skänka glädje till sin ägare i många år - och du får faktiskt ursäkta, jag och många med mig anser att jag lyckats ganska bra.

Jag förstår inte det oseriösa i min avel, jag har som jag sagt tidigare, bland de mest meriterade och friska uppfödningarna av Jaktgolden och jag står för min avel och min kunskap  - och -  jag behöver inte hävda mig genom att smutskasta andra.

Låt mig vara ifred och sluta skriva nedsättande om mig på din blogg! Om du vill diskutera med mig, eller framföra dina åsikter är du hjärtligt välkommen att göra det personligen, du hittar mitt telefonnummer på hemsidan.

 

gunilla

 

 

 

Facebook Image

Köp våra böcker

ShadowNu kan du beställa vår nya bok 'Shadow - Att skapa en skugga'.
Beställ den här.

vom