Gyllerboda - "Upplands Kolmården"

hanvalp Jag tror inte det finns något sötare än en 2,5 veckors Jack Russelvalp - det skulle vara en lika gammal Golden i så fall.

På julafton hade vi en fantastiskt väder, med sol o lagom kallt (man börjar vänja sig), när vi gick upp i skogen för att hugga oss en gran. Vi tog med oss hela gänget utom Piff och Puff, vilket vid en sammanräkning visade sig vara 14 st hundar. Det känns som om antalet växer för varje dag - fodertikarna som är här med sina valpar, Vivekas hundar (hon har det trist i Abu Dabi, tik som ska parars och så våran irländare Leo, som vi äger ihop med Ida. Min son som är en härdad person tyckte kanske att det var lite fullt i köket när alla 16 hundarna skulle äta frukost med oss...

Det var vid detta frukostbord som vi döpte om vår gård till Kolmården, för under ett par dagar har vi sett, Havsörnen kalasa på en av våra kaniner utanför hägnet, familjen Älg, mamma, pappa, barn, äta av vår fodermärgskål nere på åkern, 14 Rådjur som samtidigt åt av våra jordärtskockor utanför affären, Fasaner, Rapphöns och massor med Kaniner som vi ser fort vi tittar ut genom fönstret, Änderna som faktiskt ligger kvar i dammen och i natt när Bengt spanade efter Räven, såg han en Berguv lyfta med en alltför tung kanin i klorna och Lodjursfamiljen som vi bara såg spåren av utanför magasinet. Det är riktigt häftigt måste jag säga, tänk att få bo så här, vilken lyx.

Valparna växer och blir roligare för var dag, Micas valpar fyllde 6 veckor igår och var i köket för första gången på morgonen. Pearl var lektant och om några dagar börjar vi introducera de andra hundarna så de får lite mer fostran än bara av sin mamma. Terriervalparna har börjat kuta runt i skrubben och han på bilden är faktiskt till salu om någon är intresserad.

Annars firar vi jul i fridens tecken, inga vådliga bilresor har vi behövt göra ännu, men imorgon åker vi själva in till Uppsala för att se Änglagård, äta en god middag och promenera längs den julglittrande ån - det kan ju vara skönt att komma till stan lite, som kontrast till vårt vintriga Gyllerboda.

God fortsättning önskar vi er alla.

 

Ps det finns en ny film på youtube, sök på Bengt Rödseth

gunilla

Facebook Image

Köp våra böcker

ShadowNu kan du beställa vår nya bok 'Shadow - Att skapa en skugga'.
Beställ den här.

vom