Årets Uppfödare - vinnare av Goldentrofen 2010 Kennel Doubleuse

kalenderÅrets Uppfödare - för 7:e gången!

Nu packar vi väskorna och åker till Dublin på Fashion Week, vi stannar några dagar och kommer sen hem för att packa om och åka till Italien. Gården tas om hand av vår gårdsvakt som flyttar in här med hundar och allt - underbart skönt att kunna åka och veta att allt är i goda händer.

Den vackra kalendern innehåller akvareller på våra tre vanligaste retrieverraser, varje månad har ett specifikt vilt som är jaktbart  just då.

Pris end 100kr, skriv ett mail så skickar jag.

 

Tänk att vi vann årets uppfödartrofe för 7:e gången - det är den enda kennel som tilldelats trofen så många gånger.

Tänk också att vi slog Henrik Fryckstrand Kennel Dewmist denna gång, en man som jag hyser den största respekt för, han är en otroligt duktig uppfödare och han har vunnit flera år i rad nu.

Det har varit en spännande "kamp" sedan 2005 när vi vann förra gången, då med Dewmist som 2:a. 2006 var det Dewmist igen och Solstrimman som värdig 2:a. 2007 vann Henrik och Dream Max kom 2:a,   2008 vann Dewmist och Doubleuse var 2:a knappt slagen, 2009 likaså, bara 2 poäng efter och med stort försprång till resten kom Doubleuse 2:a och Dewmist vann - och så 2010 Doubleuse lyckades vinna igen,  tack vare 7 st 1:a pris i ÖKL (några av hundaran har tagit dubbla 1:or, men bara en räknas) och Dewmist blev denna gång 2:a - Tack alla fantastiska valpköpare som gjort detta möjligt!

Igår "firade" vi utmärkelsen genom att tillbringa denna januaridag på Rough shooting på Fasan i strålande sol och med lunch i det fria tillagad på morikkan över öppen eld och i goda vänners lag njöt vi otroligt av dagen.

Veterinärbesiktning idag och leverans fredag och lördag, nu börjar snart det roliga för mina valpköpare, några är sådana som kommer åter för att få en hund till och några är nya bekantskaper, vilket alltid känns lika spännande. Valparna hann inte ut ifrån gården innan de rullade ihop sig i bilen och när jag kom upp med de sista till kliniken hittar jag vår underbara veterinär krypande på golvet pussandes på valparna. Tänk att vi får ha förmånen att ha Per med all sin kunskap och kompetens som vår "husveterinär". Efter en stund fick Gunnar komma in, han är 8 månader, stor och raggig och av någon exklusiv jakthundsras som jag inte kan namnet på, och så fick oss en liten mentaltest på köpet när valparna glatt ville leka med Gunnar.

Nu sover de sött och bidar sin tid tills imorgon när den som ska längst åker mot Skellefteå, där han ska bli jakthund och förhoppningsvis också göra succe på prov.

gunilla

Facebook Image

Köp våra böcker

ShadowNu kan du beställa vår nya bok 'Shadow - Att skapa en skugga'.
Beställ den här.

vom