Brave och Strössel - vilket radarpar!

bravestrosselVi välkomnar våra nykomlingar Brave och Strössel - som redan efter 2 veckor tillsammans är det bästa vänner.

För att utöka våra kunskaper och till en viss del också "få tyst" på kritiken att våra hundar är så glada, trygga och harmoniska beror på att de är fågelhundar, inte för att vårt sätt att kommunicera med dem får detta till följd, så har vi tagit en schäfer på foder från Försvaret. En spännande resa blir det, efter 2 veckor har jag lärt mig mer än jag har gjort på många år, jättespännande!

Dessa två valpar som det skiljer en vecka mellan kommer vi att följa framöver och dokumentera både skriftligt och på film och vi ska visa att det inte spelar någon roll vilken ras man tillhör, alla är hundar och de utvecklar samma fina sätt om´man behandlar de rätt. Igår hade vi valpträff här hemma, Brave 10,5 veckor gammal ligger bunden i min stol medan vi fikar och pratar. Det var 7-8 hundar under bordet och strax bredvid honom låg en äldre tik och pratade mest hela tiden. Första 20 min tuggade han på en sopkvast och de förljande två timmarna låg han på sidan och sov- inte så schäferlikt vill jag påstå. Det går så oerhört fort att få en valp lugn och trygg om man bara agerar på rätt sätt. Dessemellan är han glad och framåt, leker gärna med Piff och Puff, men bästa vännen är nog Strössel, att få se en Jack Russel och en Schäfer nojsleka alldeles tyst är en upplevelse kan jag säga, ibland försvinner halva terriern i Braves mun, men han är så mjuk och försiktig så hon säger inte ens pip.

Valpträffen igår var jättetrevlig, Carla från portugal och Christian från Åland kunde av förklarliga skäl inte komma, men Therese tog sig hela vägen från Ånge, Åsa från Makedonien och några kom lite närmare ifrån. Tänk att få ha förmånen att ha så härliga engagerade valpköpare! Kul var det att träffa er alla och det kändes riktigt gott i hjärtat när ni åkte hem, det här kan så småningom bli en lika framgångsrik kull som den mormor tillhörde, lycka till o jobba på i lugn och ro och som jag sa till en av dem, "vi ses på Championmiddagen".

Vi har lagt ut en ny film om den viktiga fostran på You tube, sök på Bengt Rödseth, så hittar du den.

Nu ska jag försöka ta mig fram genom snödreven, men solen skiner och både jag och hundarna är sugna på en promenad.

 gunilla

Facebook Image

Köp våra böcker

ShadowNu kan du beställa vår nya bok 'Shadow - Att skapa en skugga'.
Beställ den här.

vom