Grattis på 14-årsdagen Doubleuse Apache med syskon

apache_14Tänk om man fick vara så här fräch på sin 98-årsdag ...

Apache är son till Fly, kullsyster till Seamas, inte nog med att den linjen ger en enorm arbetsglädje och kontakt de håller sig friska och pigga upp till hög ålder också.

Ingela Selgin, ägare till Apache har skrivit följande känslosamma rader om sin hund/tack Ingela

"Apasche som idag fyller 14 år är helt otrolig, han sitter fortfarande och trampar med frambenen i bilen och tycker att det är hans tur när vi är och tränar lydnad eller jakt. Så ibland får han såklart komma ut och "träna" (leka) lite som igår t.ex. då körde vi lite lydnad i ett ridhus. Sedan gick vi en promenad på 1,5 tim på is och snöiga vägar - inga problem. Apasche blev snabbt BRUKSCHAMPION i sök, Doubleuse första bruksch för övrigt. Vi vann många tävlingar och fick flera cert. 2006 var vi inkvalade atill BruksSM, tyvärr hade Apache en "baddag" i söket så det blev ingen bra placering. Han är en naturbegåvning när det gäller jakt men tyvärr löd jag inte Gunnilas råd om passivitetsträning så han kan inte vara tyst. Så längre än öppenklass har det inte blivit, arbetar för 1:a pris men piper bort sig. Det är mer än en dommare som sagt att dom "önskade att dom inte hörde så bra". Han var min första Doubleusehund, han är efter Tatmore Snipe och Spider. Han har varit väldigt mycket hela sitt liv, full av energi och glädje och en riktig "mammegris", fick han välja mellan korv, köttbulle, leksak och mig så valde han mig. Ändå väldigt självständig och lätt att få att jobba på avstånd. Fast han tycker faktist bättre om flickor än "mamma", kommer det en hundtjej vill ha hemskt gärna "krama"  om henne - han vet precis hur man gör. Jag tänkte det skulle gå över med åren men inte. Han har alla sina lustar kvar till allting!"

Till helgen väntar vi Springervalpar. Tit är stor och tjock, så vi hoppas på en stor kull eftersom Bengt har många tingade. Pappa är vår härliga Irländska import Chinachgook Galileo, som har en stamtavla sprängfylld med Champions.

I helgen hade vi kurs med en mängd olika hundar, Borderterrier, storpudel, Vorsteh m fl och det var så himla kul! Det är helt otroligt vilka förändringar till det bättre man kan uppnå bara på två dagar. En extra eloge till Schäferägaren som valde att sova i affären för att kunna ägna sig i lugn och ro åt sin hund - och hon fick lön för mödan, den "stressade och oroliga" hunden som kom till kursen var helt förändrad på söndag em. På sista ute- passet la hon sig ner bland alla hundarna och kopplade av medan vi jobbade enskilt i gruppen - jag är imponerad av matte och jätteglad att gång på gång få bekräftat att man kan hjälpa hundar till en lugnare och tryggare tillvaro genom att uppträda på rätt sätt.

 Eftersom vi har fått erbjuda 2 st intensivkurser till pg a det stora intresset, följer vi upp med en uppföljningskurs till, den vi har i april finns det en plats kvar på. Den nya kursen hittar du under utbildning.

gunilla

 

Facebook Image

Köp våra böcker

ShadowNu kan du beställa vår nya bok 'Shadow - Att skapa en skugga'.
Beställ den här.

vom