En riktigt trevlig helg

msfini goda vänners lag plus en mysig valpning. Vi som var i GB i höstas träffades och gick bl a igenom alla fina bilder och minnen från resan. Den här bilden var en av resans sista.

Vi började med kaninsadel och Jamie´s krispiga potatis på lördagkvällen, fortsatte med en "familjevalpning", med mys och te och mycket prat på söndag fm. Därefter lärde sig Ida att köra traktor, Åsa åkte på prisutdelning och Bengt och jag svimmade i soffan och bara latade oss, helt underbart." Det är inte ofta man ser en levande kofta" (Nationalteatern) eller som man också kan uttrycka det, inte ofta som vi har en hel lugn o mys helg helt utan krav.

Tit nedkom lugnt o stilla med 10 valpar (6 tikar o 4 hanar och hon imponerade stort på mig genom sitt sätt. Flera gånger gick hon lugnt ur bädden, ställde sig o titade på mig, då gick vi ut, hon kissade och satte sig sen o krystade ut valpen med en värk. Det var sån kraft i krystningen så valpen formligen "flög" ut och hamnade sprattlande i snön, där jag kunde hämta den (bättre att jag tog den än Tit, jag hade ju en varm handduk med mig) och så gick vi in och Tit kunde börja slicka den ren och fin. Kloka hund- själv har jag fött två barn, ett på traditionellt sätt, liggande ner (fasansfull förlossning) och en där jag stod på knä och det gick ungefär som för Tit, lätt och smidigt - vi har mycket att lära från naturen och de naturnära folken.

För er som är intresserade så hade vi bara 8 valpar tingade i Spanielkullen, så där finns fortfarande chans till valp- ring eller maila.

gunilla

Facebook Image

Köp våra böcker

ShadowNu kan du beställa vår nya bok 'Shadow - Att skapa en skugga'.
Beställ den här.

vom