Öppet Hus på Gyllerboda den 16/4

pif_o_pufTwins - visst är de lite gulliga, Piff ochPuff.

Obs! Nytt datum för Öppet Hus på Gyllerboda - det är den 16 april och ni är välkomna att prata hund, grilla korv, dricka kaffe och titta i butiken. Vi börjar kl 10. Om du vill komma skicka gärna ett mail ett par dagar innan.

Grattis Kurt och Viking!, den här gången blev de "bara" 2:a, knappt slagna av vinnaren och med 10 p ner till 3:an. Åsa Persson en annan valpköpare till mig var också där och slutade på en hedrande 7:e plats, fantastiskt bra med tanke på att det var första gången de startade nere på kontinenten. Avstånden är inte riktgt likadana som på våra svenska WT, så att starta i Open (EKL) är inget man gör utan att ha en riktigt genomarbetad hund.

Igår var vi på Goldenklubbens Fullmäktige och där fick jag ta emot den fina utmärkelsen "Årets Uppfödare" - det var jättekul såklart och det är inte utan stolthet jag kommer att gravera in Kennel Doubleuse för 7:e gången! Det här betyder en hel del för mig, eftersom jag ständigt försöker utveckla min avel, jag lägger ner stora summor och mycket besvär på att alltid försöka göra parningar som jag tror på och som jag hoppas ska föra vår hundar framåt. Jag parar aldrig med någon hund för att den har en fin titel eller för att den är "känd", utan jag försöker hela tiden hitta linjer som jag vet passar ihop och sen är det väl ingen hemlighet att jag gärna använder mig av linjeavel precis som Britterna gjort i alla tider, vilket gör att hundarna som bär Doubleuseprefixet ofta är lätta att identifiera. Så sent som häromdagen, var det en valpköpare som fått kommentaren - "det där är en Doubleuse va"? och det tycker jag är jättekul, jag vill att man ska kunna komma hit och köpa hund om man vet vad man tycker om och man vet vad man vill ha.

I helgen hade vi valpträff, 2 valpar kom (av 5) Tyvärr bor de andra alldeles för långt bort för en 4-månadersträff. men det var jättekul att träffa de här två Shadow sönerna, lika rara och trevliga, men den ena med lite livligare temprament än den andra. Båda blir jakthundar och den ena kommer att starta på prov, jag hoppas att Anna också blir sugen och provar att starta framöver.Resten av valköparan har jag fått hälsningar ifrån och allt går jättebra, vi får satsa på att träffas allihop vid den viktiga 10 månadersträffen i stället.

Schäfern och Terriern växer så det knakar, Brave kommer att bli rasande vacker tror jag, det enda problemet med honom är att han kryper längre och längre in i hjärtat, jag vill absolut inte tänka på att vi bara har honom till låns... Den stackaren är redan miljöskadad, på träffen apporterade han mås med jättefina avlämningar som om han aldrig gjort annat,han som bara burit leksaker inomhus, vi kanske ska hoppas att Försvaret inte vill ha honom, så vi kan ta med honom på jakterna i höst.

Snart kommer Johan och Therese och hälsar på, de tog semester och kommer hitkörande med Zack, som ska para Chleo om några dagar, jag har verkligen fantastiskt underbara valpköpare.

 

gunilla

Facebook Image

Köp våra böcker

ShadowNu kan du beställa vår nya bok 'Shadow - Att skapa en skugga'.
Beställ den här.

vom