Foxie är dräktig!

kaprifolIgår fick jag besked från en strålande glad Sofia, ultraljudet visade en rejäl kull och jag blev minst lika glad som hon. Nu väntar vi med spänning på de små som förväntas anlända efter Påsk. Jag har ju Gismovalpar ihop med mina linjer som nu är 2 år, så jag vet hur fantastiskt bra linjerna passar ihop, plus att här för vi in Apollo också som med sin styrka och mycket balans gör det här till en otroligt spännande kombination. Självklart finns Rossmhor därbak och hjälper till på båda sidor också..

Igår var det dags för en av årets höjdpunkter- Stora Trädgårdsmässan i Älvsjö. Är man entusiast måste man vara där precis när de öppnar första dagen för annars är rariteterna slut. Bengt och jag har många gemensamma intressen och ett av de största är passionen för odling. Det är livsfarligt att åka dit,  så vi tar bara med oss kontanter och inga kontokort...

Det roligaste var nog att jag hittade "gamla" Änglatrumpeter med tjock stam, eftersom vår dog i höstas,  när "vintern" kom medan vi var i Storbritannien, så det fick det bli både en dubbel gul och en rosa för säkerhets skull :)  Vi fick också tag i en "äkta" Afrikas drottnin,g uppgrävd i Holland med massor av rötter, klumpen vägde flera kilo och till skillnad från de man köper i lökform, så behöver vi inte vänta flera år på att den här ska börja blomma, jättespännande. Jag lyckades också köpa det sista exemplaret (av 2) av en spaljepelargon stickling med enkla stora rosa blommor och fantastiskt vackra blad. Det enda vi inte fick med oss från listan var Chocolate Cherry tomaterna, man måste vara med i en speciell förening för att få köpa sådana frön, men det ska vi ordna. De andra 6! påsarna fyllde vi med liljor, grönsaksfröer, spännande perennfröer och specialtillverkad gödning - och några saker till...

Här hemma står våra speciella Fuxior,  i knopp, de hårt skurna pelargonerna slår ut vilken dag som helst och Mimosan blommar fortfarande, vilket är jättekul, men det häftigaste är nog ändå att våren står och stampar på tröskeln och solen, fåglarna och vårluften finns redan.

Filmer -  för er som inte har haft möjlighet att se små valpar från födsel till leverans, finns det filmer på Youtube. Den första med Spanieln Tit ligger ute och nästa med de 10 dagars valparna kommer ikväll. Vi kommer att fortsätta följa valparnas utveckling och planerar nya filmer varje vecka - så håll utkik på Bengt Rödseth/Gyllerboda Hundcenter.

I helgen är det dags för vår första Fördjupningskurs i ledarskap, dvs steg 4. Det ska bli otroligt spånnande.

gunilla

 

 

Facebook Image

Köp våra böcker

ShadowNu kan du beställa vår nya bok 'Shadow - Att skapa en skugga'.
Beställ den här.

vom