Grattis Katarina Pilhage och Doubleuse Sparrow Hawk

aggsom premiärstartat på prov. Denna gång ett inoff B-prov med duktiga hundar av olika raser. Resultatet blev ett fint 1:a pris och provbäst!

Jag vill passa på att skicka en varm hälsning till mina valpköpare som tålmodigt väntat med att starta sin unghundar tills de är mogna. Katarina och hennes hund är ett härligt exempel på att man inte behöver ha bråttom, Ägget uppförde sig exemplariskt lugnt och koncentrerat med fina avlämningar. Arbetslust, fart och stil har han med sig från sin stamtavla och genom att inte hetsa fram något har Katarina nu en välbalanserad ung hund som förhoppningsvis går en fin karriär till mötes. 

Vi har också haft ännu en mycket givande helg med duktiga och intresserade människor. Eftersom detta var en steg 2 utbildning så hade vi sett alla hundar och förare förut och det var med stor tillfredsställelse vi konstaterade att alla gjort stora framsteg. Några hade ändrats så mycket så vi trodde att de bytt hund. Vi var 10 hundar på kursen och vi stod i en grupp 1,5 dag, alla lösa och så jobbade vi med ett ekipage i taget och det var lugnt och skönt hela tiden. Ett par förare fick riktiga genombrott med sina vallhundar (olika raser) och det kändes smått fantastiskt - så jobba vidare, målet är inte så avlägset som ni kanske tror. Vädret var också med oss och stämningen var på topp och vi ser fram emot att se er igen på steg 3.

Vi håller på att planera för WT på Gyllerboda den 7/8 för Retriever/Spaniel. Vill du vara med och hjälpa till är du hjärtligt välkommen. Det går såklart bra att kombinera start med att vara funktionär.

En liten blänkare är väl också på sin plats -

På lördag har vi Öppet Hus på Gyllerboda. Kom och titta i butiken eller prata hund. Vi grillar korv och bjuder på kaffe - Varmt Välkomna till en trevlig dag här hos oss - om vädret håller vad det lovar blir det en jättefin dag med sol och värme.

gunilla

Facebook Image

Köp våra böcker

ShadowNu kan du beställa vår nya bok 'Shadow - Att skapa en skugga'.
Beställ den här.

vom